Megasztárok írták az idei megadalokat

A verseny magas színvonalát tükrözi, hogy olyan tehetségek kerültek ki győztesként a műsorból, akik mára szerzőként térnek vissza. A Csillagdalt Király Viktor, a Búcsúdalt Caramel pedig jegyzi. Napjaink világslágereivel lépnek színpadra élő adáson a Megasztár döntősei. Az egyéni produkciók mellett természetesen a tizenkét döntős előadásában elhangzik a műsor két emblematikus dala, a Csillagdal és a Búcsúdal is, melyeket idén két korábbi győztes írt. A negyedik szériában diadalmaskodó Király Viktor komponálta a Csillagdalt, míg a második széria győztese, Molnár Ferenc Caramel a Búcsúdalt jegyzi. Király Viktor számára a Megasztár egy új élet kezdetét jelentette. A fiatal énekes ezt az érzést igyekezett dalba foglalni.

Amikor írtam, valahogy azt akartam megzenésíteni, milyen érzés énekelni, a színpadon állni, felemelkedni és megnyerni egy ilyen kaliberű versenyt” -mondta az énekes.
A kieső tiszteletére szól minden adás végén a Búcsúdal. Caramel nem a fájdalomra, hanem a jövőre koncentrált akkor, amikor megírta az idei verseny elköszönő zenéjét.
„Próbáltam ezt a dalt kicsit másképpen megírni, úgy, hogy ne a búcsúzásról szóljon, hanem arról, hogy ez valaminek a kezdete. Akit a közönség egyszer megszeretett, akinek a szavazatát adta, annak a kezét többé nem engedi el.”- mondta a második széria győztese.