Megasztár 6 - Heti hat nap pörgés van - a Megasztár énektanára mesél a versenyzőkről

A tehetségkutató műsor hatodik szériájának énektanára, Csík Sándor az [origo]-nak mesélt először a Megasztár 6 -jelöltek produkcióiról és fejlődéséről. A versenyben maradtak mindennap órákon át gyakorolnak, csak szombaton van lazítás. Kérésünkre a tanár egyesével elemezte a fellépőket.
Csík a negyedik széria óta a tehetségkutató énektanára, ő segít a hangképzésben mind a tizenkét versenyzőnek a műsor elejétől kezdve. Hetente minimum kétszer tartanak egyéni órát, az élő adások előtt ez megduplázódik, akkor négyszer is találkoznak. Ilyenkor először bemelegítenek, skáláznak, majd elkezdik tanulni a dalt, amit a show zenei rendezője személyre szabottan választ a versenyzőknek. Emellett csoportos énekórákat is szerveznek, ahol Csík határozza meg, ki milyen sort énekeljen. Nem tudnak sokat pihenni, a pénteki élő show után csak a szombat szünnap, vasárnap reggel tíz órakor már kezdetét veszi a jövő heti adásra való készülés.
 Úgy látja, hogy már most, a második fellépésük után is érzékelhető az énekesek fejlődése, akár a hangképzést, akár a színpadi megjelenést nézzük: "Fontosnak tartom, hogy már az első találkozásunkkor tűzzenek ki maguk elé egy célt, amit el szeretnének érni. Ez lehet egy félhangnyi javítás vagy magabiztosságra törekvés. A zsűri a fejlődést kívánja meg a versenyzőktől, nekik az tetszik, ha egy énekes hétről hétre egyre képzettebb hanggal, egyre rutinosabban mozog a színpadon. A legtöbb versenyzőnél örömmel láttam, hogy az élő show-ban sokkal jobban teljesítettek, mint korábban. Még nagyon az elején vagyunk, de a harmadik adástól a sok tanulás egyre jobban meg fog látszani a produkciókon. A feladatom nem csak az, hogy a hangjukat képezzem, a színpadi viselkedésük formálásában is én segítek nekik."
Bihal Roland kezdetben nem nyílt megCsík nagyon megkedvelte a fiatalokat, a versenyben maradt énekesek eddigi munkájával maximálisan elégedett: "Kullai Tímea nagyon jól énekel, bár sosem képezte a hangját szakember segítségével. Azt tűztük ki célul, hogy attitűdjét, egyéniségét átvisszük a színpadra, hogy ott is ugyanolyan laza és mosolygós legyen, mint amilyen általában lenni szokott. Ez nehéz feladat, de már az első élő adásban láttam Timin a fejlődést. Nagy Adri ránézésre egy dögös, vagány kiscsaj, mégis ő jön hozzám legtöbbször megkérdezni a fellépések előtt, hogy 'Sanyi, ugye minden rendben lesz?'. Radics Gigi maga a született profizmus. Még csak 15 éves, de már évek óta szorgosan gyakorol vidéken, egy saját kis stúdióban. Mondhatjuk, hogy Beyoncétől tanult meg énekelni, mert kizárólag kedvenc énekesnője lemezeit hallgatta. Gigi célja azt lett, hogy a jövőben más típusú dalokkal is mer próbálkozni, s hétről hétre bizonyítja, hogy minden dalban nagyszerű. Szakos Andrea tette a legnagyobb előrelépést önmagához képest, éneklésben és saját imidzsében is előnyére változott az elmúlt időszakban."
                  Ingyenes APRÓHIRDETÉS FELADÁSA !   NEThirdetes.com
Nem csak a lányok, a hét megasztáros fiú is sokat fejlődött az énektanár szerint. Talán Attilát már korábban is ismerte, igazi művésznek tartja, szerinte az a típus, aki a színpadon van otthon, a való életben pedig nehezen találja a helyét. Úgy látja, most nőtt fel a feladathoz, bár még neki is van mit fejlődnie, hogy igazi rocksztárrá válhasson. Énektanára szerint Farkas Jenser Balázs olyan intelligensen tud hozzányúlni a zenéhez, amilyet csak ritkán tapasztalhatunk. A Kőbányai Stúdióban tanult énekelni, de Csík instrukcióit is maximálisan elfogadja. Szűcs Ádámra emlékeztem korábbi castingokról, mert az ilyen alkalmakkal mindig megkeresett és rákérdezett, mikor jön már el az ő ideje. Az elmúlt másfél év nagyon jót tett neki, most már fel meri vállalni, hogy ő egy érzékeny hangú fiú. Mester Tamás is kiemelte, milyen jó a hangszíne. A másik srác, aki nagyot lépett előre, Bihal Roland. Kezdetben nem nyílt meg, nem érzésből énekelt, most azonban képes kifejezni magát a produkciójában. Horváth István nagyon izgult a fellépések előtt, de most már sokkal magabiztosabb, mint korábban volt. Ez egy önmagát generáló fejlődés, többször is elmondja színpadra lépés előtt, hogy menni fog, jól fogja csinálni" - folytatta a versenyzők elemzését.
A legfiatalabb versenyző Burgess Benji, szerinte energikus, tenni akaró figura. Az első találkozáskor ő egy nagy kérdőjel volt számára, nem tudta, hogyan fogja majd kordában tartani, rávenni, hogy odafigyeljen az instrukciókra. Végül ezzel mégsem volt probléma, mert éneklés közben előveszi a komolyabb énjét és mindig megfogadja Csík tanácsait. A tanár büszke még Nagy Kristóf Bozontra, akinek végre sikerült lazán előadni műsorát. Vele azon kellett sokat dolgozniuk, hogy ugyanolyan lezser legyen énekléskor, mint beszélgetés közben. Tanára szerint nagyon jó hangja van, fejlődését pedig a zsűri is kiemelte.
A tizenegy énekes péntek este újabb produkciókkal lép színpadra, azt azonban egyelőre Csík nem árulhatta el, ki milyen dalt fog énekelni.