Február 10-én indul a Megasztár 6

Amíg a konkurencián épp nem megy semmiféle tehetségkutató, a TV2 útnak indítja a Megasztár újabb szériáját.
2012 Február 10-től újra képernyőn a magyar popkultúrát sok éve meghatározó tehetségkutató, a Megasztár - áll a TV2 közleményében.
A 2003-as első Megasztár óta a hazai könnyűzenei élet jelentős részét a műsorban ismertté vált énekesek adják, akik több mint 550 dalt rögzítettek 60 szólólemezen, melyek közel negyedmillió példányban keltek el! A műsorban ismertté vált előadók hanghordozói közül 1 tripla, 3 dupla, 5 platina, 12 aranylemez minősítést ért el. Ráadásul a Megasztár nem csak a győzteseket röpítette a slágerlisták élére: a döntősök mellett a legjobb 100 közé jutók közül is többen csatlakoztak a hazai zenei élet élmezőnyéhez.
A Megasztárból indult előadók elismertségét jól példázza az is, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztivál szakmai zsűrije a 20 magyarországi elődöntős közé nyolc egykori megasztárost is beválasztott! A női versenyzők közül Tolvai Renáta, Tóth Gabi és Bencsik Tamara, a férfiak közül pedig Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor, Kökény Attila, Kállay-Saunders András és Puskás Péter indulnak az európai dalverseny hazai elődöntőjében. A győztes képviselheti Magyarországot a nemzetközi finálén, ahol 2007-ben Rúzsa Magdi nemzetközi szintű ismertségre is szert tett, amikor elnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál legjobb dalszerzőjének járó díjat! Idén ismét esély nyílik arra, hogy egy megasztáros versenyző léphessen ki az nemzetközi poppiacra.