Megasztárosok sikrei a határon túl is

Szép számmal zsebeltek be nemzetközi sikereket a Megasztár felfedezettjei, Rúzsa Magdinak (26) az Eurovíziós Dalfesztivál valaha elért második legjobb magyar eredményét köszönhetjük, Hien (17) és Pflum Orsi (39) külföldi országokban aratott sikereket. Kállay-Saunders András (27) pedig egy igazi világsztárral duettezhetett. 2007 májusában amolyan kis zenei forradalomként Rúzsa Magdi kilencedik lett az Eurovíziós Dalfesztiválon, ráadásul Aprócska blues című saját szerzeménye miatt elnyerte a verseny legjobb dalszerzőjének kijáró díjat is, a Eurovison Radio pedig a verseny legjobb női előadójának választotta. 
A harmadik évad nyertese azonban nem csak Helsinkiben öregbítette a magyarok és a Megasztár hírnevét, egy németországi fesztiválon Janis Joplin eredeti zenekarával, a Big Brother and the Holding Companyval léphetett fel, és énekelhette el a legenda pár nagy slágerét.
Pár évvel ezelőtt Pflum Orsi, aki a második szériában másodikként távozott a döntőkből, az arab országokban hatalmas sztárrá nőtte ki magát.
Amr Mustafával énekelt duettje egyik napról a másikra meghódította az egyiptomi slágerlistát, és igazi sztárként ünnepelték, amerre csak járt.
Rossz nyelvek szerint ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy csinos, szőke lányról van szó, s már külsejével levette az arabokat a lábukról.
Az első lépést megtette a nemzetközi karrier felé a Megasztár 5 felfedezettje Kállay-Saunders András is, aki egy italcég versenyét megnyerve megkapta a lehetőséget, hogy  az egyik legnépszerűbb brit r'n'b énekessel, Taio Cruzzal készítsen közös duettet. A munkával András olyan előadókhoz csatlakozott, mint Kylie Minoque vagy az amerikai énekes-rapper Travie McCoy, akik szintén énekelték a Higher című dalt Taió­val. Miközben a verseny zajlott, Hien is több külföldi felkérést kapott, nemrégiben egy a vietnamiaknak szóló legnagyobb szabású európai rendezvénysorozaton, a  Miss Vietnam in Europe szépségversenyen lépett színpadra legújabb dalával és videoklipjével - a Not Livin' In Yesterday cíművel - Münchenben, Prágában és végül a nagydöntő helyszínén, Berlinben.
Több nemzetközi tévé is készített interjút a fiatal énekesnővel, aminek köszönhetően a fellépések alkalmával hatalmas taps és rajongótábor fogadta már Hient.