Mega­sztár zsűriszékében, a tíz korábbi ítész az öt széria alatt igazi sztárokra lelt

A mostani nagy négyest, Falusi Mariannt, Bereczki Zoltánt, Bochkor Gábort és a már rutinos Mester Tamást számos ismert zenész, énekes, színész és egyéb szakember előzte meg a Mega­sztár zsűriszékében, a tíz korábbi ítész az öt széria alatt igazi sztárokra lelt. Az első két évadban Soma, Bakács Tibor, Pély Barna, Pierrot és Presser Gábor segítette a nézők döntését, jó csapatként, bár olykor komoly viták közepette találták meg Tóth Vera személyében 2004 hangját, Molnár Ferenc Caramelében 2005-ét, de ebben a két szériá­ban tűnt fel Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Dér Heni vagy Tóth Gabi. Ám a harmadik évad előtt robbant a bomba: Pierrot kiszáll az ítészötösből.
 A tehetségkutató zenei producereként is dolgozó énekes azzal indokolta döntését, hogy a Megasztárban eltöltött két év felemésztette erejét és a magánéletét, a szabadidejét, az alkotókedvét gyakorlatilag elveszítette.
Szeretnék kicsit ezekkel a dolgokkal is törődni, nem óhajtok felőrlődni a munkában. Nem utolsósorban újra dalokat írnék magamnak, hogy sok év után ismét szerzői albumot készíthessek, kiadva magamból az idáig fékezett gondolatokat - jelentette ki  akkor.
A zsűrihiány hamar megoldódott, Pierrot helyére Novák Péter énekes, zenész, színész, műsorvezető került, akit először megijesztett a feladat. Váratlan fordulat, hogy felkértek. Ajándék a sorstól. Nem mondom, hogy nem legyezgette a hiúságomat, de azonnal belépett a félelem is. Nagy nyilvánosság előtt véleményezni másokat... - fejtette ki aggodalmát akkor a színházi szakember.
Igaz, ez az ötös Rúzsa Magdolnát, a 2006-os év hangját, Varga Ferit és Puskás Petit indította el a pályán, mégis, a következő széria előtt döntés született: a TV2 teljesen új zsűri- vel folytatja a sikertörténetet. A csatorna meglepő négyessel ugrott neki 2008-ban a negyedik szériának, igaz, a válogatón csak Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós és Mester Tamás szűrt, az élő adásokra egy tévés nagyágyú, Friderikusz Sándor is csatlakozott a trióhoz.
Utóbbi Fenyővel való csatározásaival és néha nyers modorával színesítette a véleményeket. Így bukkantak rá végül Király Viktorra vagy Hienre. Fenyő Miklóstól mégis megvált a csatorna, amikor két évvel később újból belevágott a Megasztárba, a hírek szerint a zenésszel nem lehetett tovább együtt dolgozni.  Egy gyakorlott tagot kértek fel újra, mégpedig Presser Gábort: ekkor lett Megasztár Tolvai Reni, de itt tűnt fel Kökény Attila, Kállay-Saunders András vagy Patai Anna és Szíj Melinda is.
A pénteken induló új szériában pedig csak egy korábbi zsűritag lesz, Mester Tamás, aki mellett Falusi Mariann, Bereczki Zoltán és Bochkor Gábor keresi majd a 2012-es év hangját.