Megasztár kontra X-Faktor: meghiúsul a nagy összecsapás

Az MTV teret adna az X-Faktor és a Megasztár győzteseinek, hogy a nézők szavazatai alapján eldöntsék, ki hazánk legjobb énekese. Ám a TV2 és az RTL nem kér a lehetőségből.
Vastag Csaba és Kocsis Tibi egyelőre hiába várja, hogy az X-Faktor szuperdöntőjében összemérhesse tehetségét a műsor más országokbeli nyerteseivel. Simon Cowell, az X-Faktor producere és az American Idol egykori zsűritagja a hétvégén ugyanis bejelentette, hogy jegeli korábbi projektjét. Egyúttal elárulta azt is, hogy inkább a két legnagyobb amerikai tehetségkutató győzteseinek szuperdöntőjén munkálkodik. Valószínűleg a magyar közönség is nagy érdeklődéssel fogadná a Megasztár és az X-Faktor nyerteseinek összecsapását. Ám egy ilyen megmérettetéshez mindenképpen szükség lenne egy semleges helyszínre, pontosabban csatornára. Ilyen lehetne a Magyar Televízió.
Ha felkérnének, megfontolnánk a dolgot. Nekünk megvan minden technikai feltételünk és szakmai tudásunk ahhoz, hogy megrendezzük az eseményt, ráadásul az Eurovíziós Dalfesztiválon már szerepelt nálunk mindkét műsorból versenyző. Szívesen fogadjuk őket – nyilatkozta az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes.
Ám a kereskedelmi csatornák nem lelkesednek az ötletért.
A hazai szuperdöntőt nem tartjuk elképzelhetőnek. Az Egyesült Államokban egyszerűbb, hiszen mindkét műsor egy csatornán fut. Magyarországon az X-Faktort a Fremantle Media forgalmazza, a Megasztár eredeti verziója – bár megtévesztésig hasonlít az American Idolsra – viszont nem a Fremantle formátuma, így valószínűleg jogi szempontból sem lehetséges a szuperdöntő – nyilatkozta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.
Munkatársunk a konkurens csatornánál szintén elutasító választ kapott a különleges döntővel kapcsolatban.
Minden bizonnyal érdekes műsor lenne, de Magyarországon csekély az esélye, hogy létrejöhet. A TV2 nem gondolkodik hasonló megoldásban, bár biztosak vagyunk abban, hogy a Megasztár kiemeltjei előkelő helyen végeznének a megmérettetésen – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.
Vastag Csaba még reménykedikMiután Vastag Csaba megnyerte az X-Faktor első szériáját, arra készült, hogy hamarosan versenyeznie kell a szuperdöntőn.
– Nagyon imponáló lenne részt venni egy nemzetközi megmérettetésen, de a karrieremet Magyarországon képzelem el, hiszen annyi szeretetet kapok a hazai közönségtől, amit nem cserélnék el. Persze várom én is a fejleményeket, s adott esetben szívesen megmérettetném magam a szuperdöntőben – mondta Vastag Csaba.