Tóth Veránál dübörög a rock&roll

Tóth Vera Megasztár
Tóth Vera ahogy mindig, most is kertelés nélkül, őszintén vigyorogva vallja be utóbbi időben azért javuló hibáját: nála időnként buli van a lakásban, de nem nagy tivornyákra kell gondolni.
- Nálam a falak között is néha a rock&roll hangulat van. Még otthon, Tapolcán a szülői házban hívtuk így a rendetlenséget Gabival, ami a szobánkban uralkodott - nevet Vera, hiszen egyedül él, nincsen, aki megdorgálja egy-egy széken hagyott ruháért, vagy mosatlan tányérért.
Bár öt éve, amióta saját otthona van a helyzet egyre javul, mert tudja: rend a lelke mindennek. Kis lakásában Vera vidám, független jellemét tükrözik a bútorok, képek, színek és az apró tárgyak. Ő választotta a kanapét, a különleges farolettát, de még a falak meleg színét is kívánságára készítették. Otthonosságot sugároznak a színes gyertyák és az illatos füstölők, a hatalmas puha párnák a nappaliban.
Barátaimmal festettük, szeretem a pasztell és nap színeit. Sokakat idegesít a piros, vagy narancssárga, de engem nem. A konyha pici, ám bőven elég, mert nem nagyon főzök, egész nap rohanok. Na meg a diétámra is odafigyelek - nyitja ki Vera szomorúan a hűtőszekrényt, már nem nagyon kerül bele olyasmi, ami kísértésbe vihetné. - Még egy smink asztalra is szükségem lenne, a polcokat és a falra a képeket is beszerzem hamarosan - sorolja az énekesnő, mivel szeretné tovább csinosítani otthonát, aminek nyüzsgő környéke is kedvére való és beköltözése után szinte azonnal összebarátkozott mindenkivel.

 - Nincs szükségem nagy lakásra, keveset vagyok itthon és felesleges lenne sok szoba. Kialakítottam kis sarkaimat, az étkezőt és a házi irodát, a gardróbot, ami a lehető legegyszerűbb, mert ajtaja sincs. Azonnal átlátom: mit vegyek fel aznap. Bevallom ez nálam nem csak időjárás, hanem hangulatfüggő is. Néha nagy a rock&roll, vagyis rendetlenség, de a lakás értem van és nem fordítva, ám ahogy „öregszem" egyre inkább szeretem magam körül a rendet. Még a barátaim is észreveszik, hogy javulok - vigyorog Vera, aki bevallja: anyukájának ezért egyre ritkábban kell feljárnia hozzá rendet rakni, olyankor mindig megkérdezi tőle: használja-e rendesen a szobabiciklit?
- Előfordul, hogy tekerés helyett egy pulcsi használja, aki őszinte, az azt is tudja, hogy a szobabicikli nem csak sporteszköz, de a legjobb vállfa egy kosztümnek - mondja az énekesnő, aki nyáron sokat tartózkodik barátai­nál, télen sokkal jobban szereti bevackolni magát a lakása puha párnái közé.