Megasztár 6 – változik a zsűri

A Megasztár már többször bebizonyította, hogy képes a megújulásra. Az első Megasztár széria 2003-ban indult és zsűrijében ült Presser, Bakács, Pély, Pierrot és Soma. Az első nagyobb változás a negyedik szériában következett be a zsűritagok tekintetében és most ismét nagyobb átalakulás lóg a levegőben.
A Megasztárnak szüksége van a változásra, hiszen az RTL a Csillag Születikkel és az X-Faktorral ugyanazt a célközönséget szólítja meg. A Megasztár negyedik szériájában sokak megrökönyödésére egy teljesen új zsűrivel vágott neki a TV2. Fenyő, Eszenyi és Mester szerepeltetését a zsűriben még el is fogadta a közönség, de Friderikusz zsűri tagságát már többen megkérdőjelezték.
Mit keres egy olyan ember a zenei tehetségkutató zsűrijében, akinek nem sok köze van a zenéhez (emlékezzünk csak a “nagy sikerű” Karnevál című számára). Végül Friderikusz bizonyított és hitelesen alakította a “rossz rendőrt” a zsűritagok között. Felvállalta a megmondó ember szerepét. Igyekezett a showbusiness szemüvegén keresztül megítélni a produkciót és nem zenei alapon.Máig vitatott, hogy Király Viktor az Ő segítségével nyerte meg a 2008-as Megasztárt.
2011-ben úgy tűnik a TV2 megint a zsűricserével igyekezne felfrissíteni az immár hatodik évadát megkezdő Megasztár produkciót. Pletykák szerint az új zsűri Bereczki Zoltán, Falusi Mariann, Ganxsta Zoli vagy Árpa Attila és Balázs Klári négyeséből fog állni. Úgy tűnik, hogy a sikeres Nagy Duett zsűrijét keveri össze a fellépőkkel és ez az elegy képezi majd az új zsűrit.