Megasztár - Soniánál maradhat a kislánya

Nkuya Sonia (21) javára döntött a bíróság gyermekelhelyezési ügyében, így nem kell odaadnia kislányát, Annabella Aphroditét (2) az Angliában élő édesapának. Azonban az énekesnő csupán időt nyert ezzel a döntéssel. Mint azt a Blikk megírta, M. Mátyás, Sonia egykori élettársa korábban azonnali kiadatási kérelmet nyújtott be, hogy visszakaphassa, és a per végéig is ő nevelhesse, közös kislányukat. Sonia szerdán délelőtt a kapucnija alá rejtőzve, idegesen ment be a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermébe, ahol nem találkozhatott Annabella édesapjával, mert az nem jelent meg a határozathirdetésen. Alig fél óra elteltével a Megasztár 4. szériájában felfedezett énekesnő hónapokig tartó rettegése véget ért, azonban a teremajtón kilépve nem látszott rajta az őszinte megkönnyebbülés, hiszen a bíróság csak az elsőfokú ítéletet hozta meg, így elképzelhető, hogy másodfokon az édesapa javára dönt. Az édesapának megmondtam, ha nem változik meg, akkor elhagyom. Ezért elvette a gyerek útlevelét és igazolványát, hogy Annabellát, aki ugyanúgy magyar állampolgár, mint mi, ne hozhassam haza. A kislányom itthon boldog, nagy törés lenne, ha kiszakítanák innen, nyilatkozta néhány hete a Blikknek Sonia. Hyross Virág, az énekesnő ügyvédje a tegnapi győzelemmel kapcsolatban hangsúlyozta: ez még csak elsőfokú döntés volt, s bár ügyfele érveit elfogadta a bíróság, jogerősen fordulhat még a kocka. A bíróság elutasította az édesapa azonnali kiadatásra vonatkozó kérelmét, arra hivatkozva, hogy a kislány testi és lelki fejlődését jelenleg az segíti elő, ha az édesanyjánál marad, fogalmazott Hyross.
Korábban egyébként kétszer is elhalasztották a döntést arra a gyámhatósági szakvéleményre várva, amely a kislányt és környezetét vizsgálta meg. A szakemberek megállapították, hogy a csöppség korának megfelelően fejlődik, és Sonia édesanyjának lakásában rendezett körülmények között élnek.
Az énekesnő fél évvel ezelőtt szökött haza vőlegényétől megromlott kapcsolatuk miatt Angliából, s magával hozta Magyarországra kislányát is, mégpedig a nagykövetségtől kapott egyszeri beutazási engedéllyel. Sonia jelenleg itthon egy étteremben dolgozik, és énekel is. Lassan új életet kezdhetne, de minden idegszálát kikezdi, hogy a picit el akarja venni tőle az apja.